Tagged: Теологија

0

Заедница од личности

Д-р Александар Каломирос Црквата е Царството Божјо, кое дојде во сила на гората Тавор, при преображението Христово. Царството Божјо е заедница на личности. Учество на личносните созданија во животот на Лицата на Света Троица....