Tagged: Собор на Пресвета Богородица

Зошто го празнуваме Соборот на Пресвета Богородица?

Според преданието на Црквата, по секој значаен настан кој се поврзува со доаѓањето на Синот Божји во светот за негово спасение, се празнува соборот во чест на личноста која има првенствена улога во тој...