Tagged: Свети Стефан првомаченик

Свети првомаченик и архиѓакон Стефан

По Вознесението на Господ Исус Христос и по слегувањето на Светиот Дух над апостолите, Господовото слово бргу се распространувало, и бројот на верните растел секој ден. Јудејските началници и членовите на синедрионот со ожесточеност...