Tagged: Свети Амфилохиј Икониски

Свети Амфилохиј Икониски

Свети Амфилохиј, епископот Икониски, роден е околу 340 год. во Кесарија (или Диокесарија) во Кападокија, од татко Амфилохиј и мајка Ливија. Бил многу близок со свети Григориј Богослов (изгледа дека таткото на Амфилохиј и...