Tagged: Молитвено правило

Молитвено правило

Игумен (сега архиепископ) Иларион Алфеев Што е тоа молитвено правило? Тоа се молитвите, кои човекот ги чита редовно, секој ден. Молитвеното правило кај секого е различно. Кај едни утринското или вечерното правило зазема неколку...