Tagged: Воцрковување

Психолошките проблеми како пречки во духовниот живот

Дмитриј Семеник Страста на осудување, непријателство, фанатизам и неподносливост Страста на осудување често ја забележуваме кај другите црковни луѓе. Тоа се прочуените бабички, кои им ш`шкаат на оние кои не се однесуваат „по правилата“,...