Tagged: Алевизопулос

Света Троица

Отец Антониј Алевизопулос, д-р на Теологија и Философија Веруваме во еден Бог, Кој е совршен, а не несовршен. Едната божествена суштина е проста, а не сложена. Затоа кога велиме дека веруваме во Отецот, Синот...