Нови подвижници и духовници

Старец Клеопа Илие

Старец Пајсиј Олару

Старец Порфириј

Старец Пајсиј

Старец Софрониј

Старец Силуан

Старец Сампсон Сиверс

Старец Јероним Егински

Старец Јосиф Спилеот (Пештерник)

Старец Арсениј Спилеот

Старец Ефрем Катунакиски

Старец Харалампиј Дионисијатски

Старец Јаков Цаликис

Старец Филотеј Зервакос

Старец Тадеј Витовнички

Старец Јосиф Ватопедски

Старец Емилијан Симонопетриски

Старец Георгиј Капсанис

Старец Ефрем Филотејски и Аризонски

Старец Гавриил Ургебадзе

Старица Гаврилија

Старица Евпраксија

Напишете коментар