Category: Литургија

Колку и како треба да постиме пред Божествената Причест

Митрополит Симеон Куцас Ние го оставивме на крај таинството на Божествената Евхаристија и ќе зборуваме за неа одделно, не само зашто таа е највеличествена од сите црковни тајни, туку и заради нејзината врска со...