Category: Изданија

Православниот христијански брак

Зборник од текстови од повеќе автори, кои говорат за бракот и брачниот живот од православен аспект, опфатени се и темите како развод, абортус, и на крајот има краток семеен молитвеник. Преводот од руски и...

Најдобриот воспитувач

Еден вид на катехизис, во кој преку многу примери од житијата на светиите, од делата на Светите отци, преку примери од секојдневниот живот, ни се образложени основните вистини на нашата православна вера и православно...

„Огнената река“, Александар Каломирос

(2007) Со благослов на Митрополиот Европски г. Пимен, во изданние на Европската епархија на Македонската Православна Црква излезе од печат книгата „Огнената река“ на авторот Александар Каломирос. Книгата е издадена по повод 40-годишнината од...