Category: Воскресение Христово Пасха

Постот во Великата Четириесетница

Митрополит Симеон Куцас Помеѓу повеќедневните годишни пости, Велигденскиот пост е најстар и најстрог. заедно со постот во среда и петок кој потекнува уште од апостолско време, како што можеме да заклучиме од историските сведоштва...